pension_blog

Derfor bør du skifte til et bæredygtigt pensionsselskab

Danskerne har en samlet pensionsformue på over 3.000 milliarder kroner. Hvis de penge blev forvaltet således at de støttede den grønne omstilling, kunne det virkelig rykke på noget.


Der er dog visse ting vi selv er i stand til at gøre, for at have indflydelse på hvordan vores pensionsformuer forvaltes.

Som privatperson er du selv i stand til at bestemme, hvem der står for forvaltningen af din pensionsformue. Visse pensionsselskaber har den grønne omstilling højere oppe på dagsordenen, og investerer aktivt i initiativer og organisationer som bidrager til kampen mod global opvarmning.


Pensionsselskaber der tænker bæredygtigt

Merkur Andelskasse/AP Pension
I Merkur er det muligt at få en såkaldt Ansvarlig Pension, hvor pengene investeres bæredygtigt. Merkur og AP Pension er kundeejet, hvilket vil sige, at kunderne bestemmer, og der er god mulighed for indflydelse.

PKA Pension
PKA Pension anses som en af de bedste pensionsselskaber når det kommer til investering i bæredygtig udvikling. De har flere år i træk fået førstepladsen på WWF’s liste over de pensionsselskaber på klimaet, og har sat et mål om at 10 procent af investeringerne skal være klimaorienterede, inden 2020.  

Lærernes Pensionskasse
Lærernes Pensionskasse investerer årligt 6 procent, eller hvad der svarer til 4.1 mia. Kr, i bæredygtig skovdrift, i blandt andet New Zealand, USA og Sydamerika. De forventer at investere 8 procent af formuen i bæredygtig skovdrift i 2019.

PFA Pension
PFA Pensions er det største af de fire pensionsselskaber, og forvalter godt 500 mia. Kr. I 2016 indskrev de i deres politik om ikke at investere i selskaber, der modarbejder COP21-aftalens mål om global reduktion af drivhusgasser. Dog investerer de ikke lige så aktivt i bæredygtig omstilling som de andre pensionsselskaber. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vi fjerner 100KG CO2 på dine vegne. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vi fjerner 100KG CO2 på dine vegne.