Sådan Fungerer CO2-Kompensation - Bidrag Til En Grønnere Fremtid

 

Sådan Fungerer CO2-kompensation

Sådan Fungerer
CO2-kompensation

Vi kompenserer for vores medlemmers CO2-udledning ved at købe såkaldte CO2-kreditter på deres vegne.

En CO2-kredit er et elektronisk certifikat, der svarer til en besparelse svarende til 1 ton CO2. Køber man en CO2-kredit fjerner eller sparer man altså, hvad der svarer til 1 ton CO2.

En gennemsnitsdansker med en udledning på 17 ton CO2 pr. år skal derfor købe 17 CO2-kreditter for at kompensere for sit klimaaftryk.

Det er dog ikke muligt for enkeltpersoner at købe CO2-kreditter direkte fra projektudvikleren, da de ikke sælger CO2-kreditter i så små mængder. Vi samler jeres månedlige bidrag og køber CO2-kreditter, der svarer til den mængde CO2 I sammen ønsker at spare. Vi køber kreditterne direkte fra projektudviklerne – på den måde sparer vi penge på dyre mellemmænd, hvilket også giver os mulighed for at følge pengene hele vejen fra jer til projektet.

Når du er medlem af RenSti, støtter du projekter, der fx planter træer eller omdanner sort energi til grøn energi. Disse projekter genererer CO2-kreditter, som vi køber. Der findes utallige projekter på markedet, men gennem RenSti støtter du kun projekter, der er certificeret af WWF initiativet Gold Standard eller Verified Carbon Standard – de to bedste og mest restriktive standarder overhovedet.

CO2-kreditter er en nem og præcis måde at måle CO2 reduktion på, og gennem vores beregner giver vi dig mulighed for at udregne lige præcis din udledning. Efterfølgende kan du købe CO2-kreditter og dermed spare kloden for lige præcis den mængde CO2, du udleder. Dette kalder vi for klimakompensation.

Klimakompensation er nemt og effektivt og giver os mulighed for at accellerere den grønne omstilling sammen – dette gælder både individer, virksomheder og organisationer. Når du har reduceret din egen udledning mest muligt, er klimakompensation den mest effektive måde at gøre noget aktivt i klimakampen.

Bidrag til en Grønnere Fremtid

verified carbon standard_RenSti 01
gold standard_RenSti 01