FAQ - RenSti - Bidrag Til En Grønnere Fremtid Allerede i Dag

FAQ

Nedenunder har vi samlet svar på de mest stillede spørgsmål om RenSti. Du er selvfølgeligt også altid velkommen til at rette henvendelse til os. Du kan finde vores kontaktoplysniger på vores kontaktside.

Hvem er RenSti?

RenSti er stiftet af Oliver og Oskar. Vi er studerende og bekymrede for klimaets fremtid. Hvis du vil vide mere om os, så kan du læse mere her.

Hvad er CO2e egentlig?

CO2e står for CO2 equivalent. Equivalent er engelsk for “tilsvarende”. Der findes mange forskellige drivhusgasser, som f.eks. lattergas (kvælstofforilte, N2O), hvilket meget konventionelt landbrug udleder. Lattergas opvarmer kloden langt mere pr. ton end CO2, men for at gøre det nemmere omregnes alle drivhusgasser til CO2. Dette samles under betegnelsen CO2e.

Hvorfor får jeg et andet resultat hos jer, end jeg gør hos andre udregnere?

Der findes mange forskellige måder og steder at udregne sit klimaaftryk. Vi har så vidt muligt bygget vores udregner på danske tal, så en international beregner vil selvfølgelig give et andet resultat. Derudover har vi f.eks. taget det danske offentlige forbrug med i resultatet, hvilket ikke er tilfældet alle andre steder. Vi har bygget vores klima udregner ud fra den overbevisning, at der ikke findes andre udregnere, der kan give et så præcist og personligt resultat. Vi har i hvert fald gjort vores aller bedste.

Men er det ikke bare at købe sig ud af problemet?

Nej, det mener vi bestemt ikke. Vi håber, at vi ved at få CO2 aftrykket omskrevet til kroner og øre, kan gøre det nemmere for dig at forholde sig til. Samtidigt vil du med en personlig profil, få tips til hvordan du kan få en mere klimavenlig hverdag. Disse vil selvfølgelig være rettet specifikt til dig.

Vi vil ikke blande os i, om det enkelte medlem ser det som aflad – det er stadig meget bedre end ingenting. Projekterne vi støtter skaber bedre levevilkår, producerer flere jobs og styrker lokalsamfundene – blandt meget andet. Alt dette samtidigt med, at det selvfølgelig reducerer CO2 udledningen.
Som vi siger: Vi vil neutralisere dit nuværende klimaaftryk og reducere dit fremtidige.

Vi har faktisk lavet en helt separat side omkring projekterne, bare klik her hvis du vil vide mere.

Jeg ændrer jo vaner hele tiden og flyver langt fra lige meget alle år, hvordan håndterer I det?

En gang om året spørger vi, om du har ændret dit forbrug. Af samme grund spørger vi kun hvor meget du har fløjet inden for det seneste år, og fordeler udledningen ud over 12 måneders abonnement. 
Vi arbejder dog på, at alle får en personlig profil. Her vil man altid kunne gå ind og ændre sine vaner og fx prøve udfordringer som “1 vegetar-dag om ugen”. Det bliver forhåbentlig en mulighed inden for den overskuelige fremtid, men skulle du have behov for at ændre noget i dit medlemsskab inden da, er du altid velkommen til at skrive os en mail på rensti@rensti.dk, og så skal vi nok finde ud af det.

I beregneren har jeg tilvalgt en voksen og et barn. Hvordan regner I det ud?

Med tal fra “Danmarks Statistik” har vi udregnet forholdet mellem en husstands forbrug, når der bliver tilføjet hhv. et barn og en voksen. Et barn øger forbruget med 28,3% og en ekstra voksen med 84,8%. Denne faktor bliver dit endelige resultat opjusteret med. 

Hvordan bliver pengene fordelt?

Kort fortalt, så fordeler det sig således: 75% til projektet og 25% til at sprede budskabet og drift. Det kan du læse mere om her.

Fradrag

Det er desværre ikke muligt at få fradrag for et medlemskab hos RenSti.

Hvor kan jeg finde RenSti?

Der er flere muligheder:

RenSti på Facebook

RenSti på Instagram

RenSti kontakt – du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Med både spørgsmål, ris, ros og gode idéer.