Skovprojekt: Om Kariba - RenSti - Bidrag Til En Grønnere Fremtid
Skovprojekt: Om Kariba

Om Kariba

Fredning af skovområde ved karibasøen

Zimbabwe er blevet flået i stykker af borgerkrig, økonomisk kollaps, enorm befolkningstilvækst og politisk uro. Over de sidste 20 år har dette medført, at mere end en tredjedel af Zimbabwes skov er blevet fældet, og mange dyr er blevet rydningstruede.

Kariba-projektet freder et kæmpe skovområde langs bredden af Kariba søen. Næsten 800.000 hektarer skov fredes, og danner en kæmpe biodiversitets korridor mellem Chizarira, Matusadona og Mana Pools National Park (et verdensarvsområde) og Lower Zambezi National Park i Zambia. Området er større end al skov i Danmark – tilsammen! Projektet sørger for, at yderlige skov ikke fældes og forhindrer skovbrande ved at bygge “ildværn”.

Sideeffekter ved Kariba

Et enormt regnskovsområde beskyttes og samtidig beskyttes en række truede dyr, deriblandt det sorte næsehorn, den afrikanske elefant, gepard, løve, øregrip og adskillige flere. Disse dyr beskyttes indirekte fordi, deres habitat ikke omlægges til landbrug og direkte gennem Park Rangers, der bekæmper krybskytter.

Ud over at beskytte skoven og dyrene har projektet også en del sociale sidegevinster. 40% af deltagerne i projektet er kvinder, og projektet anlægger nye veje og brønde i lokalområderne, forbedrer vilkårene på lokale hospitaler og giver tilskud til skoleundervisning af området fattigste 25%.

Sammen med lokalbefolkningen undervises der også i bedre landbrugsskik, fælleshaver, opdræt af bier, forebyggelse mod skovbrand og “øko-turisme”.

Skovprojekt: Om Kariba
drager fordel fra projektaktiviteter

85,000 mennesker

drager fordel fra projektaktiviteter
bliver støttet

19 hospitaler

bliver støttet
af projektets deltagere er kvinder

40%

af projektets deltagere er kvinder
får sikkert og rent drikkevand

85,000 mennesker

får sikkert og rent drikkevand
for lokale deltagere

215 kurser

for lokale deltagere
undgået i gennemsnit årligt

3,000,000 tCO2e

undgået i gennemsnit årligt
land beskyttet

784,987 hektar

land beskyttet

Prisvindende projekt

Projektet modtog som det første skovfredningsprojekt anerkendelse fra NCOS (National Carbon Offset Standard), og er det eneste, der er godkendt til køb fra virksomheder i Australien. Det er både verificeret af VCS (Verified Carbon Standard) og CCBA (Climate Community and Biodiversity Alliance) på “Gold level” (højeste niveau).

Det betyder at projektet løbende kontrolleres for, at skoven rent faktisk beskyttes og bevares, samt at alt forløber som det skal. Det er vores og jeres garanti for, at vores penge gør den forskel, de skal.

Projektet er udviklet af South Pole Carbon, som har vundet “Bedste projektudvikler” prisen ved Environmental Finance 7 ud af 9 gange og vandt igen titlen i år, sammen med talrige andre priser.

Læs mere på deres hjemmeside

Asset 31