Hvad Går Pengene Til? - RenSti - Bidrag Til En Grønnere Fremtid

Hvad går Pengene til? 

Beplantning- og beskyttelse af skov  og metanindfangning.

I RenSti tilbyder vi vores kunder at støtte følgende projekter: Beplantning- og beskyttelse af skov eller metanindfangning. Begge projekter har nøjagtigt samme CO2-reducerende effekt. Vi tilbyder vores medlemmer muligheden for at vælge projekt, da vi gerne vil involvere jer medlemmer så meget som muligt i kampen om en mere bæredygtig fremtid. 

Du kan læse mere om projekter her:

hvordan_bliver_pengene_fordelt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og så fjerner vi 100KG CO2 på dine vegne. 

I RenSti skifter vi en gang i mellem de projekter, som vores medlemmers penge går til. Her kan du læse om vores tidligere projekt.

Mange af verdens fattigste laver mad på dårlige komfurer som fyres med kul. At fyre med kul er i sig selv skadeligt for miljøet. Når disse ineffektive komfurer samtidig spilder utroligt meget varme, gør det blot, at der skal fyres med endnu mere kul for at lave maden. Dette udleder, hver dag utrolige mængder CO2, som bidrager til den globale opvarmning samtidig med, at mange af de fattige bønder lider, fordi de skal gå i røgen fra komfurerne dagen lang. Desværre er bønderne så fattige, at de ikke selv har råd til at ændre deres situation. De lever af at dyrke majs, og mange familier bruger op mod 18% af deres årlige indkomst på at købe kul. Samtidig er en stor del af de majs de dyrker mislykkede. De mislykkede majskolber hober sig op og bliver brændt af i kæmpe bunker rundt omkring på markerne.

Med Impact Carbon som partnere, går RenSti ind og støtter produktionen af klimavenlige komfurer. Disse klimavenlige komfurer kan fyres med de mislykkede majs og andet landbrugsaffald. Dermed erstattes kullet med CO2-neutralt biobrændsel, og det overskydende landbrugsaffald som før bare blev brændt af i store bunker, bliver nu brugt til at lave mad med. Skulle det være nødvendigt at tilføje ekstra brændsel i form af kul, brænder de nye komfurer også meget mere effektivt og bruger dermed kun en brøkdel af den tidligere mængde brændsel. Dette projekt finder sted i de fattige Shanxi, Hubei og Guizhou provinser i Kina.

Komfurerne foræres ikke væk, men med jeres støtte holdes priserne så lave, at bønderne rent faktisk har mulighed for at købe dem. På længere sigt sparer de store summer penge på brændsel, som i stedet kan bruges på fx medicin og mad. Derudover gør det selvfølgelig, at de mange familier ikke udleder uoverskuelige mængder CO2 hver eneste måned, som ellers er medvirkende til, at Kina ligger suverænt i spidsen når det kommer til de største klimasyndere i verden. Slutteligt slipper familierne for den skadelige røg fra de kulfyrede komfurer, hvilket hvert år menes at være skyld i mere end 500.000 premature dødsfald.

Projektet er verificeret af verdensnaturfondens Gold Standard. Det betyder, at Gold Standard løbende kontrollerer, at projektet producerer så mange komfurer som de påstår, og at hvert enkelt komfur sparer så meget kul og CO2 som påstået. Det er vores og jeres garanti for, at vi faktisk sparer det CO2, vi betaler for. 
Gold Standard er sammen med VCS den mest respekterede og grundige verificering man kan få, og det er derfor har vi valgt et Gold Standard projekt denne gang.

Bidrag til en Grønnere Fremtid

verified carbon standard_RenSti 01
gold standard_RenSti 01